Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Πολύ νόστιμα μελωμένα κουρκουμπίνια

mitsa

Υλικά

  • 9 φύλλα κρούστας

  • Σπορέλαιο

  • Σιρόπι

  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη

  • 2 φλιτζάνια νερό

  • 2-3 κουταλιές μέλι

Οδηγίες

1
Βάζουμε τα νερό να βράσει μαζί με την ζάχαρη για 5 λεπτά.
2
Όταν είναι έτοιμο το κατεβάζουμε από την φωτιά και διαλύουμε το μέλι.
3
Αλείφουμε με σπορέλαιο ένα φύλλο και το καλύπτουμε με ακόμα ένα φύλλο.
4
Αλείφουμε ξανά με σπορέλαιο και βάζουμε ακόμα ένα φύλλο.
5
Αλείφουμε καλά με σπορέλαιο και διπλώνουμε σχεδόν στην μέση (αφήνουμε ένα κενό κοντά στα 5 εκατοστά).
6
Αλείφουμε με σπορέλαιο και διπλώνουμε ξανά.
7
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι που να σχηματιστεί μία μικρή λωρίδα.
8
Αλείφουμε με νερό τα φύλλα που προεξέχουν και τυλίγουμε σε ρολό.
9
Όταν τα ρολά μας είναι έτοιμα τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
10
Τα κόβουμε διαγώνια στο μέγεθος που θέλουμε και τα τηγανίζουμε, λίγα κάθε φορά, σε καυτό λάδι.
11
Όταν πάρουν χρώμα από την μία πλευρά τα γυρίζουμε και από την άλλη.
12
Μόλις ροδίσουν τα ρίχνουμε καυτά σε κρύο σιρόπι και τα αφήνουμε για 5 λεπτά.