Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία το site Χρυσές συνταγές

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία το site toftiaxa.gr  και εδώ facebook.com/groups μπορείτε να γίνετε μέλος στην ομάδα facebook για πολλές δημιουργίες!! 🙂

Ευχαριστούμε και το site Daddy cool για τη φιλοξενία όπου πλέον θα βρίσκετε και εκεί τις συνταγές μας!! 😉

Οδηγίες

0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν
  1. Αναμειγνύουμε την λιωμένη μαργαρίνη με την ζάχαρη, το γάλα, τους κρόκους και το κονιάκ.
  2. Βάζουμε το μπέϊκιν, και λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι που να δημιουργηθεί ελαστική ζύμη.
  3. Ανακατεύουμε τα αλεσμένα καρύδια με το γαρίφαλο, την κανέλα και το νερό.
  4. Παίρνουμε μία μικρή ποσότητα από την ζύμη και την ανοίγουμε με τα χέρια μας.
  5. Προσθέτουμε λίγα καρύδια, κλείνουμε καλά και δίνουμε τριγωνικό σχήμα.
  6. Με την βοήθεια από ένα τσιμπιδάκι ή με δύο πιρούνια κάνουμε σχήματα.
  7. Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180 μέχρι που να πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα.
  8. Βάζουμε το νερό να βράσει σε μέτρια φωτιά μαζί με την ζάχαρη.
  9. Από την στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει αφήνουμε για 5 λεπτά.
  10. Το κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τον χυμό λεμονιού και τις βανίλιες.
  11. Σιροπιάζουμε τα χλιαρά γλυκά σε καυτό σιρόπι.
  12. Σερβίρουμε μετά από 12 ώρες για καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα.

 

Νηστίσιμη εκδοχή

Οδηγίες

0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν
  1. 3 ποτήρια καλαμποκέλαιο
  2. 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
  3. 1/2 ποτήρι κασταλαή
  4. 1 μπέϊκιν πάουντερ
  5. 1 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
  6. 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
  7. καρύδια
  8. αλεύρι όσο πάρει για ζύμη μέτρια (1200-1300 γραμμάρια περίπου)
  9. ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Γίνεται ακριβώς όπως και τα ισλί της βασικής συνταγής