Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Γλυκό ψυγείου σοκολάτα-μπανάνα
mitsa
Υλικά
2 μπανάνες
200 γρ μπισκότα
500 ml γάλα
60 γρ ζάχαρη
60 γρ νισεστέ
15 γρ κακάο
100 γρ κουβερτούρα
40 γρ βούτυρο
Οδηγίες
1
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, την ζάχαρη, το νισεστέ, το κακάο και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
2
Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε την σοκολάτα και το βούτυρο.
3
Κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες και τις βάζουμε σε ταψί ή τηγάνι 20 εκατοστών που έχουμε καλύψει με μεμβράνη.
4
Απλώνουμε την χλιαρή κρέμα και από πάνω τοποθετούμε τα γεμιστά μπισκότα και πατάμε ελαφρώς.
5
Χρησιμοποιούμε όποια μπισκότα μας αρέσουν, εμείς βάλαμε με γεύση σοκολάτα-βανίλια.
6
Τυλίγουμε καλά και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
7
Ξεφορμάρουμε και προαιρετικά διακοσμούμε με νιφάδες σοκολάτας.