Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Πρωτότυπη συνταγή για κορνέ με σπιτικό φύλλο και γέμιση cheesecake
mitsa
Υλικά
500 γρ αλεύρι
250 ml γάλα
50 ml κρέμα γάλακτος
4 γρ ξερή μαγιά
80 γρ ζάχαρη
90 γρ σπορέλαιο
1 ασπράδι
1 κρόκο
Γέμιση
100 γρ τυρί κρέμα
250 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ γλυκό βύσσινο
2 βανίλιες
Οδηγίες
1
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα να ζεσταθούν.
2
Αναμειγνύουμε την μαγιά με μία κουταλιά ζάχαρη και το χλιαρό γάλα.
3
Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, το σπορέλαιο, το ασπράδι και ανακατεύουμε.
4
Τέλος ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
5
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο και κόβουμε λωρίδες με πλάτος 2-3 εκατοστά.
6
Βουτυρώνουμε τους κώνους για κορνέ και τυλίγουμε τις λωρίδες.
7
Τις αλείφουμε με τον κρόκο αυγού και τις τοποθετούμε όρθιες σε ένα ταψί.
8
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
9
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και προσθέτουμε το τυρί κρέμα.
10
Ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις το γλυκό βύσσινο και αρωματίζουμε με βανίλια.
11
Όταν τα κορνέ κρυώσουν τα ξεφορμάρουμε και τα γεμίζουμε με την κρέμα.
12
Αν θέλουμε διακοσμούμε με σαντιγί και μαρασκίνο.