Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Σοκολατάκια με καραμέλα βουτύρου (5 υλικά)

mitsa

Υλικά

  • 250 γρ ζάχαρη

  • 250 ml κρέμα γάλακτος

  • 65 γρ βούτυρο

  • 200 γρ σοκολάτα

  • Λίγο ανθό αλατιού

Οδηγίες

1
Λιώνουμε την ζάχαρη σε καραμέλα και προσέχουμε να μην σκουρύνει.
2
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος (όχι να βράσει).
3
Ενώνουμε και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
4
Χαμηλώνουμε την φωτιά και ενσωματώνουμε το βούτυρο.
5
Τέλος βάζουμε λίγο ανθό αλατιού.
6
Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί.
7
Βάζουμε μία μικρή ποσότητα σε φορμάκια σιλικόνης ή χάρτινα και με ένα ξυλάκι καλύπτουμε τα τοιχώματα.
8
Βάζουμε την χλιαρή καραμέλα σε μία σακούλα για τρόφιμα, κόβουμε την μία άκρη και γεμίζουμε τα φορμάκια.
9
Καλύπτουμε με λίγη σοκολάτα και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι που να η σοκολάτα να πήξει.
10
Προσέχουμε να μην κάνουμε πολλή χοντρή την σοκολάτα και είναι δύσκολο να σπάσει.