Οδηγίες

0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν
  1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την άχνη, το κορν φλάουρ, το μπέικιν, το αλεύρι, τους κρόκους και ανακατεύουμε συνεχόμενα σε μέτρια φωτιά.
  2. Όταν η κρέμα αρχίσει να πήζει αρωματίζουμε με βανίλια και την αφήνουμε να κρυώσει σκεπασμένη με μία μεμβράνη.
  3. Χτυπάμε τα ασπράδια και όταν ασπρίσουν προσθέτουμε 2 κουταλιές από την ζάχαρη, συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι που να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
  4. Χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη να αφρατέψουν. Όταν είναι έτοιμοι προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, την βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
  5. Τέλος προσθέτουμε το νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ενώνουμε την ζύμη με την μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ. Βάζουμε την ζύμη σε κορνέ με χοντρή, ίσια μύτη και “κόβουμε” μπισκότα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  6. Για μεγαλύτερη ευκολία μπορούμε με ένα στυλό να σχηματίσουμε κύκλους στο μέγεθος που θέλουμε να έχουν τα κωκ μας. Τα μπισκότα που “κόβουμε” τα δίνουμε αρκετό ύψος γιατί με το ψήσιμο θα κάτσουν ελαφρώς.
  7. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και βάζουμε μέσα το ταψί. Κλείνουμε τον φούρνο και αφήνουμε τα μπισκότα να ψηθούν αργά με την ήδη υπάρχουσα θερμοκρασία.
  8. Όταν ροδίσουν κρατάμε ανοιχτή την πόρτα της κουζίνας με μία κουτάλα. Αν τα βγάλουμε απότομα υπάρχει ο κίνδυνος να χάσουν εντελώς το σχήμα τους.
  9. ΠΡΟΣΟΧΗ το δυσκολότερο κομμάτι της συνταγής είναι το ψήσιμο και για αυτό τον λόγω πρέπει να παρακολουθούμε συχνά τα μπισκότα μας.
  10. Όταν τα μπισκότα μας είναι έτοιμα και κρύα, στα μισά δημιουργούμε μία λεπτή στρώση σοκολάτας, που έχουμε λιώσει μαζί με την κρέμα γάλακτος.
  11. Τα υπόλοιπα τα καλύπτουμε με την κρύα κρέμα και συναρμολογούμε.
  12. Τα μπισκότα στην αρχή είναι αρκετά σκληρά, αλλά με την υγρασία της κρέμας θα πάρουν την σωστή υφή, για αυτό τον λόγο τα καταναλώνουμε αρκετές ώρες μετά την δημιουργία τους.