Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία το site Χρυσές συνταγές

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία το site toftiaxa.gr  και εδώ facebook.com/groups μπορείτε να γίνετε μέλος στην ομάδα facebook για πολλές δημιουργίες!! 🙂

Ευχαριστούμε και το site Daddy cool για τη φιλοξενία όπου πλέον θα βρίσκετε και εκεί τις συνταγές μας!! 😉

Οδηγίες

0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν
  1. Βάζουμε στο μπέντερ 60 γρ κρύο βούτυρο, 90 γρ αλεύρι γ.ο.χ. και χτυπάμε να γίνουν ψίχουλα.
  2. Προσθέτουμε 70 γρ γραβιέρα, 2-3 κουταλιές κρύο νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  3. Τέλος βάζουμε 6 γρ αλάτι και δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
  4. Την τοποθετούμε σε μεμβράνη και της δίνουμε τετράγωνο σχήμα.
  5. Την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  6. Εναλλακτικά αναμειγνύουμε 100 γρ κρύο βούτυρο, 150 γρ αλεύρι γ.ο.χ. μέχρι να γίνουν ψίχουλα.
  7. Προσθέτουμε 75 γρ γραβιέρα, 1 κρόκο αυγού 2 κουταλιές κρύο νερό και δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
  8. Την τοποθετούμε σε μεμβράνη και της δίνουμε τετράγωνο σχήμα.
  9. Την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  10. Ανοίγουμε τις ζύμες σε φύλλα και κόβουμε κρακεράκια με ένα κουπ πατ.
  11. Τα αλείφουμε με ασπράδι αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
  12. Προσέχουμε η ζύμη να μην είναι χοντρή.