Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Σπιτικά κρακεράκια για όλες τις ώρες

mitsa

Υλικά

  • Κρακεράκια τυριών

  • 90 γρ αλέυρι γ.ο.χ.

  • 6 γρ αλάτι

  • 60 γρ βούτυρο

  • 70 γρ γραβιέρα

  • 2-3 κουταλιές νερό

  • Κρακεράκια με πάπρικα

  • 150 γρ αλέυρι γ.ο.χ.

  • 100 γρ βούτυρο

  • 75 γρ γραβιέρα

  • Πάπρικα-Ρίγανη

  • 1 κρόκο + 1 ασπράδι

  • 2 κουταλιές νερό

Οδηγίες

1
Βάζουμε στο μπέντερ 60 γρ κρύο βούτυρο, 90 γρ αλεύρι γ.ο.χ. και χτυπάμε να γίνουν ψίχουλα.
2
Προσθέτουμε 70 γρ γραβιέρα, 2-3 κουταλιές κρύο νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
3
Τέλος βάζουμε 6 γρ αλάτι και δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
4
Την τοποθετούμε σε μεμβράνη και της δίνουμε τετράγωνο σχήμα.
5
Την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
6
Εναλλακτικά αναμειγνύουμε 100 γρ κρύο βούτυρο, 150 γρ αλεύρι γ.ο.χ. μέχρι να γίνουν ψίχουλα.
7
Προσθέτουμε 75 γρ γραβιέρα, 1 κρόκο αυγού 2 κουταλιές κρύο νερό και δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
8
Την τοποθετούμε σε μεμβράνη και της δίνουμε τετράγωνο σχήμα.
9
Την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
10
Ανοίγουμε τις ζύμες σε φύλλα και κόβουμε κρακεράκια με ένα κουπ πατ.
11
Τα αλείφουμε με ασπράδι αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
12
Προσέχουμε η ζύμη να μην είναι χοντρή.