Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Σπυρωτό ραβανί χωρίς μίξερ

mitsa

Υλικά

  • Σιρόπι

  • 600 ml νερό

  • 600 γρ ζάχαρη

  • Χυμό από ½ πορτοκάλι

  • 2 βανίλιες

  • Ραβανί

  • 300 γρ σιμιγδάλι χονδρό

  • 130 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • 4 αυγά

  • 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι

  • 170 γρ ζάχαρη

  • 200 ml λάδι

  • 1 μπέικιν

  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

  • 2 βανίλιες

Οδηγίες

1
Βάζουμε την ζάχαρη και το νερό να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.
2
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τον χυμό πορτοκαλιού και τις βανίλιες.
3
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
4
Ενσωματώνουμε το λάδι και το γιαούρτι.
5
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε.
6
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τις βανίλιες και δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
7
Αρωματίζουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού.
8
Απλώνουμε την ζύμη σε βουτυρωμένο ταψί 40×27 εκατοστά και σκεπάζουμε με μεμβράνη.
9
Αφήνουμε για 30 λεπτά εκτός ψυγείου και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
10
Σιροπιάζουμε όσο το γλυκό μας είναι καυτό με κρύο σιρόπι.
11
Σερβίρουμε μετά από 8 ώρες.