Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Σπυρωτό ραβανί χωρίς μίξερ
mitsa
Υλικά
Σιρόπι
600 ml νερό
600 γρ ζάχαρη
Χυμό από ½ πορτοκάλι
2 βανίλιες
Ραβανί
300 γρ σιμιγδάλι χονδρό
130 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
4 αυγά
200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
170 γρ ζάχαρη
200 ml λάδι
1 μπέικιν
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 βανίλιες
Οδηγίες
1
Βάζουμε την ζάχαρη και το νερό να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.
2
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τον χυμό πορτοκαλιού και τις βανίλιες.
3
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
4
Ενσωματώνουμε το λάδι και το γιαούρτι.
5
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε.
6
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τις βανίλιες και δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
7
Αρωματίζουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού.
8
Απλώνουμε την ζύμη σε βουτυρωμένο ταψί 40×27 εκατοστά και σκεπάζουμε με μεμβράνη.
9
Αφήνουμε για 30 λεπτά εκτός ψυγείου και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
10
Σιροπιάζουμε όσο το γλυκό μας είναι καυτό με κρύο σιρόπι.
11
Σερβίρουμε μετά από 8 ώρες.