Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΚέικ

Αφράτο και ζουμερό κέικ χωρίς βούτυρο

1 Mins read

Αφράτο και ζουμερό κέικ χωρίς βούτυρο

mitsa

Υλικά

  • 4 αυγά

  • 250 γρ ζάχαρη

  • 250 ml λάδι

  • 250 ml γάλα

  • 400 γρ φαρίνα

  • 10 γρ μπέικιν

  • 40 γρ κακάο

  • 2 βανίλιες

  • 3 κουταλιές ζάχαρη

  • 3 κουταλιές κακάο

  • 600 ml γάλα

Οδηγίες

1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Προσθέτουμε το λάδι, το γάλα και ανακατεύουμε.
3
Κοσκινίζουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το μπέικιν, το κακάο και τις βανίλιες.
4
Δουλεύουμε να γίντον ζύμη και την απλώνουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ 28 εκατοστών.
5
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να κάνει κρούστα και ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.
6
Ξεφορμάρουμε το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει.
7
Λιώνουμε την ζάχαρη και το κακάο στο ζεστό γάλα.
8
Τοποθετούμε το κρύο κέικ στην φόρμα και σιροπιάζουμε με χλιάρο σιρόπι.
9
Σερβίρουμε μετά από 3-4 ώρες μαζί με λίγη τριμμένη καρύδα.