Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Αφράτο και ζουμερό κέικ χωρίς βούτυρο
mitsa
Υλικά
4 αυγά
250 γρ ζάχαρη
250 ml λάδι
250 ml γάλα
400 γρ φαρίνα
10 γρ μπέικιν
40 γρ κακάο
2 βανίλιες
3 κουταλιές ζάχαρη
3 κουταλιές κακάο
600 ml γάλα
Οδηγίες
1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Προσθέτουμε το λάδι, το γάλα και ανακατεύουμε.
3
Κοσκινίζουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το μπέικιν, το κακάο και τις βανίλιες.
4
Δουλεύουμε να γίντον ζύμη και την απλώνουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ 28 εκατοστών.
5
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να κάνει κρούστα και ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.
6
Ξεφορμάρουμε το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει.
7
Λιώνουμε την ζάχαρη και το κακάο στο ζεστό γάλα.
8
Τοποθετούμε το κρύο κέικ στην φόρμα και σιροπιάζουμε με χλιάρο σιρόπι.
9
Σερβίρουμε μετά από 3-4 ώρες μαζί με λίγη τριμμένη καρύδα.