Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΑλμυράΖύμες

Θεσσαλονίκη – Ρώμη σε μία μπουκιά (πίτσα με βάση κουλούρι)

1 Mins read

Θεσσαλονίκη - Ρώμη σε μία μπουκιά (πίτσα με βάση κουλούρι)

mitsa

Υλικά

  • 1 ξηρή μαγιά

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • 500 ml νερό

  • 100 ml λάδι

  • 900 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • 1 κουταλάκι αλάτι

  • Σουσάμι

  • Χωριάτικη σπιτική σάλτσα (foodaholics.shop)

  • Ρίγανη-Θυμάρι (foodaholics.shop)

  • Αλλαντικά

  • Ελιές

  • Κίτρινο τυρί

  • Πιπεριές

  • Μπέικον

  • Μανιτάρια

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό νερό.
2
Προσθέτουμε το λάδι και ανακατέυουμε.
3
Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι, το αλάτι και δουλεύουμε.
4
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
5
Την τοποθετούμε σε λαδωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 40 λεπτά να ξεκουραστεί.
6
Την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 2 μέρη.
7
Απλώνουμε αρκετό σουσάμι πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο.
8
Την τοποθετούμε σε ταψί, απλώνουμε χωριάτικη σπιτική σάλτσα, ρίγανη, θυμάρι, αλλαντικά της επιλογής μας, ελιές, μανιτάρια, τριμμένο κίτρινο τυρί, πιπερίες, μπέικον και μανιάρια.
9
Την καλύπτουμε περιμετρικά με σουσάμι.
10
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και με το άλλο ζυμάρι.
11
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει από την κάτω πλευρά.
12
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.