Οδηγίες

0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν
  1. Παντεσπάνι
  2. Βουτυρώνουμε τσέρκι 22 εκατοστών και το καλύπτουμε με κακάο. Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους.
  3. Στα ασπράδια βάζουμε λίγο αλάτι και τα χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα. Στους κρόκους βάζουμε την ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι που να ασπρίσουν.
  4. Όταν είναι έτοιμα γεμίζουμε ένα φλιτζάνι του καφέ μισό με χυμό πορτοκάλι και μισό με νερό.
  5. Ρίχνουμε λίγο λίγο τον χυμό πορτοκαλιού στους κρόκους και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το σπορέλαιο, το κακάο, το αλεύρι, το μπέικιν, τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά.
  6. Όταν το μείγμα είναι έτοιμο προσθέτουμε την μαρέγκα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
  7. Βάζουμε το μείγμα στο τσέρκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς.
  8. Για να καταλάβουμε ότι το παντεσπάνι έχει ψηθεί το τρυπάμε με μία οδοντογλυφίδα που πρέπει να βγει καθαρή.
  9. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το κόβουμε στην μέση.
  10. Κρέμα
  11. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το κρύο γάλα, την ζάχαρη, το αλεύρι, το κάστερ πάουντερ, ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν και το βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι που να πήξει.
  12. Αναμειγνύουμε το ξύσμα πορτοκαλιού μαζί με τις βανίλιες και το προσθέτουμε στο μείγμα.
  13. Όσο ακόμα η κρέμα είναι καυτή ρίχνουμε σιγά σιγά τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά.
  14. Σε χυμό πορτοκαλιού προσθέτουμε ζάχαρη και ραντίζουμε το ένα κομμάτι από το παντεσπάνι.
  15. Όταν η κρέμα κρυώσει βάζουμε την μισή στο κομμάτι από το παντεσπάνι και την απλώνουμε.
  16. Καλύπτουμε με το άλλο κομμάτι παντεσπάνι, ραντίζουμε με χυμό πορτοκαλιού και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
  17. Φροντίζουμε να σκεπάσουμε και περιμετρικά την τούρτα με κρέμα.
  18. Πασπαλίζουμε με τρίμματα σοκολάτας και στολίζουμε με φέτες από γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι.
  19. Την αφήνουμε για 4-5 ώρες στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.