Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Τυροπιτάκια με ζύμη από κεφίρ

mitsa

Υλικά

  • 1 λίτρο αλεύρι

  • 250 ml κεφίρ

  • 300 γρ μαργαρίνη

  • 1+1 αυγό

  • 200 γρ Φέτα

  • 1 κουταλάκι αλάτι

  • 1 κρόκο

  • 50 ml σπορέλαιο

Οδηγίες

1
Σε ένα σκεύος βάζουμε όλο το αλεύρι και τρίβουμε την κρύα μαργαρίνη.
2
Δουλεύουμε με τα χέρια μας να γίνουν ψίχουλα.
3
Αναμειγνύουμε το κεφίρ με το αυγό και το προσθέτουμε στο μείγμα.
4
Βάζουμε το αλάτι και δουλεύουμε να γίνει ζύμη.
5
Όταν είναι έτοιμη την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
6
Η υφή της πρέπει να είναι σαν πλαστελίνης.
7
Την ανοίγουμε φύλλο σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια.
8
Με την βοήθεια ενός κουπ πατ την κόβουμε.
9
Στο κέντρο τοποθετούμε λίγη φέτα που έχουμε αναμείξει με ένα αυγό.
10
Σκεπάζουμε με ακόμα ένα φύλλο που προαιρετικά το έχουμε χαράξει.
11
Πατάμε περιμετρικά με ένα πιρούνι να πάρει σχήμα και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
12
Ενώνουμε τον κρόκο με το σπορέλαιο και περνάμε τα πιτάκια.
13
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.