Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΚέικ

Βελούδινο κέικ μήλου πουτίγκα

1 Mins read

Βελούδινο κέικ μήλου πουτίγκα

mitsa

Υλικά

  • Κέικ

  • 4 μικρά ή 2 μεγάλα μήλα

  • 50 γρ καστανή ζαχαρη

  • 50 ml κονιάκ

  • 4 αυγά

  • 250 γρ ζάχαρη

  • 200 ml γάλα

  • 200 ml λάδι

  • 1 μπέικιν

  • Λίγο αλάτι

  • 1 κουταλάκι κανέλα

  • ½ κουταλάκι γαρίφαλο

  • 2 βανίλιες

  • 400 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • Κρέμα

  • 150 γρ ζάχαρη

  • 1 λίτρο γάλα

  • 110 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • 2 βανίλιες

  • 200 ml κρέμα γάλακτος

Οδηγίες

1
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα μήλα.
2
Τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι μαζί με την καστανή ζάχαρη και τα αφήνουμε να χάσουν τα υγρά τους.
3
Σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά.
4
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
5
Προσθέτουμε το γάλα, το λάδι και ανακατεύουμε.
6
Βαζουμε το μπέικιν, λίγο αλάτι, κανέλα, γαρίφαλο, βανίλιες, το αλεύρι και δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
7
Ενσωματώνουμε τα κρύα μήλα και απλώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμνένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ.
8
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
9
Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.
10
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη, το γάλα και το αλεύρι.
11
Τα ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
12
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
13
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες να κρυώσει.
14
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και ενσωματώνουμε την κρύα κρέμα.
15
Σερβίρουμε το κέικ με κρέμα και κανέλα.