Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Ζουμερή σοκολατόπιτα χωρίς ζάχαρη και χωρίς μίξερ

mitsa

Υλικά

  • Κέικ

  • 240 γρ αλέυρι γ.ο.χ.

  • 170 γρ στέβια 1:2

  • 55 γρ κακάο

  • Λίγο αλάτι

  • 1 μπέικιν

  • 2 βανίλιες

  • 160 ml γάλα

  • 2 κουταλάκια λευκό ξύδι

  • 200 γρ γιαούρτι στραγγιστό

  • 150 ml λάδι

  • 160 ml νερό

  • Σιρόπι

  • 25 γρ κακάο

  • 300 ml γάλα

  • 125 γρ κουβερτούρα με στέβια

Οδηγίες

1
Αναμειγνύουμε το αλεύρι με την στέβια, το κακάο, λίγο αλάτι, το μπέικιν και τις βανίλιες.
2
Στο γάλα βάζουμε το ξύδι, ανακατέυουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά.
3
Το ρίχνουμε στο αλέυρι μαζί με το γιαούρτι και δουλεύουμε.
4
Ενσωματώνουμε το λάδι και το χλιαρό νερό.
5
Απλώνουμε το μείγμα σε ταψί 34 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
6
Κουνάμε ελαφρώς και ψήνουμε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις για 25 λεπτά.
7
Βάζουμε να βράσουν για 5 λεπτά το κακαό με το γάλα.
8
Κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε την σοκολάτα με στέβια.
9
Τρυπάμε καλά το κρύο κέικ και σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι.
10
Σερβίρουμε μετά από 4 ώρες.