Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Ζουμερή σοκολατόπιτα χωρίς ζάχαρη και χωρίς μίξερ
mitsa
Υλικά
Κέικ
240 γρ αλέυρι γ.ο.χ.
170 γρ στέβια 1:2
55 γρ κακάο
Λίγο αλάτι
1 μπέικιν
2 βανίλιες
160 ml γάλα
2 κουταλάκια λευκό ξύδι
200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
150 ml λάδι
160 ml νερό
Σιρόπι
25 γρ κακάο
300 ml γάλα
125 γρ κουβερτούρα με στέβια
Οδηγίες
1
Αναμειγνύουμε το αλεύρι με την στέβια, το κακάο, λίγο αλάτι, το μπέικιν και τις βανίλιες.
2
Στο γάλα βάζουμε το ξύδι, ανακατέυουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά.
3
Το ρίχνουμε στο αλέυρι μαζί με το γιαούρτι και δουλεύουμε.
4
Ενσωματώνουμε το λάδι και το χλιαρό νερό.
5
Απλώνουμε το μείγμα σε ταψί 34 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
6
Κουνάμε ελαφρώς και ψήνουμε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις για 25 λεπτά.
7
Βάζουμε να βράσουν για 5 λεπτά το κακαό με το γάλα.
8
Κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε την σοκολάτα με στέβια.
9
Τρυπάμε καλά το κρύο κέικ και σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι.
10
Σερβίρουμε μετά από 4 ώρες.