Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Σοκολατίνα με πραλίνα

mitsa

Υλικά

  • 1 πακέτο πτι μπερ

  • 1 λίτρο γάλα

  • 1 ποτήρι γάλα επιπλέον για τα μπισκότα

  • 4 αυγά

  • 1 ποτήρι ζάχαρη

  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 200 γρ. πραλίνα φουντουκιού

  • 1 βανίλια

Οδηγίες

1
Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί. Χτυπάμε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη και το αλεύρι.
2
Λίγο πριν βράσει ρίχνουμε το μισό γάλα μέσα στο μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε συνέχεια για να μην ψηθούν.
3
Όταν πάρουν θερμοκρασία τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το γάλα σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι που να αρχίσει η κρέμα να πήζει.
4
Όταν είναι έτοιμη την αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την πραλίνα φουντουκιού.
5
Σκεπάζουμε μία φόρμα με μεμβράνη, βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα στο γάλα και κάνουμε μία στρώση.
6
Από πάνω τους απλώνουμε την μισή κρύα κρέμα.
7
Κάνουμε ακόμα μία στρώση από μπισκότα που τα βουτήξαμε στο γάλα, απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και σκεπάζουμε με σκέτα μπισκότα.
8
Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 4-5 ώρες και σερβίρουμε με άχνη.