Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Σοκολατίνα με πραλίνα
mitsa
Υλικά
1 πακέτο πτι μπερ
1 λίτρο γάλα
1 ποτήρι γάλα επιπλέον για τα μπισκότα
4 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. πραλίνα φουντουκιού
1 βανίλια
Οδηγίες
1
Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί. Χτυπάμε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη και το αλεύρι.
2
Λίγο πριν βράσει ρίχνουμε το μισό γάλα μέσα στο μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε συνέχεια για να μην ψηθούν.
3
Όταν πάρουν θερμοκρασία τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το γάλα σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι που να αρχίσει η κρέμα να πήζει.
4
Όταν είναι έτοιμη την αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την πραλίνα φουντουκιού.
5
Σκεπάζουμε μία φόρμα με μεμβράνη, βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα στο γάλα και κάνουμε μία στρώση.
6
Από πάνω τους απλώνουμε την μισή κρύα κρέμα.
7
Κάνουμε ακόμα μία στρώση από μπισκότα που τα βουτήξαμε στο γάλα, απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και σκεπάζουμε με σκέτα μπισκότα.
8
Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 4-5 ώρες και σερβίρουμε με άχνη.