Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Σπιτικές κοτομπουκιές φούρνου με άρωμα μπάρμπεκιου
mitsa
Υλικά
1 κιλό φιλέτο μπούτι κοτόπουλο
2 στραγγιστά γιαούρτια (400 γρ.)
1 κουταλιά πάπρικα καπνιστή
Ρίγανη
Πατατάκια BBQ
Αλεύρι
2 αυγά
Φρυγανιά τριμμένη
Σως
5 κουταλιές γιαούρτι
3 κουταλιές απαλή μουστάρδα
2 κουταλιές μαγιονέζα
1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
Οδηγίες
1
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές, το αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το γιαούρτι, την πάπρικα, την ρίγανη και ανακατεύουμε πολύ καλά να πάει το γιαούρτι παντού.
2
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε για 2 ώρες στο ψυγείο. Σε ένα σκεύους βάζουμε αρκετή τριμμένη φρυγανιά και προσθέτουμε σπασμένα πατατάκια με γεύση BBQ για περισσότερο άρωμα.
3
Στα αυγά προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα χτυπάμε. Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο το περνάμε πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από την τριμμένη φρυγανιά.
4
Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
5
Αν θέλουμε πιο έντονο χρώμα μπορούμε να τις αλείψουμε με λίγο σπορέλαιο.
6
Για να κάνουμε την σως αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι που να ομογενοποιηθούν.