Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Στριφτή και γεμιστή ζύμη
mitsa
Υλικά
350 γρ αλεύρι
85 γρ μαργαρίνη
35 γρ κεφαλοτύρι
175 ml γάλα
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
Λίγο αλάτι
1 κρόκο αυγού
Γέμιση
100 γρ αλλαντικά
150 γρ τυρί κρέμα
150 γρ κεφαλοτύρι
Πράσινες & μαύρες ελιές
Οδηγίες
1
Αναμειγνύουμε το αλεύρι με την μαγιά, την ζάχαρη και το γάλα.
2
Προσθέτουμε λίγο αλάτι, την μαλακή μαργαρίνη, το τριμμένο κεφαλοτύρι και δουλεύουμε να γίνει ζύμη.
3
Όταν είναι έτοιμη την σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
4
Την πλάθουμε ελαφρώς και την ανοίγουμε φύλλο.
5
Απλώνουμε το τυρί κρέμα, τα ψιλοκομμένα αλλαντικά, το κεφαλοτύρι σε κύβους και τις ελιές.
6
Τυλίγουμε σε ρολό και το χωρίζουμε από άκρη σε άκρη (2 μέρη).
7
Σε αντικολλητικό χαρτί διπλώνουμε σε πλεξούδα και δίνουμε σχήμα από στεφάνι.
8
Στο κέντρο τοποθετούμε ένα μεταλλικό ή πυρίμαχο σκεύος.
9
Αλείφουμε κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε σουσάμι.
10
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.