Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Στριφτή τυρόπιτα φόρμας χωρίς πλάστη
mitsa
Υλικά
1 ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
200 ml νερό
100 γρ μαργαρίνη
1 αυγό
600 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
Λίγο αλάτι
Φέτα
Κρόκο αυγού
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό νερό.
2
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το αυγό και ανακατεύουμε.
3
Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι, λίγο αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
4
Ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι να γίνει ζύμη.
5
Την δουλεύουμε σε λαδωμένη επιφάνεια.
6
Την βάζουμε σε λαδωμένο σκεύος και την αφήνουμε για 45 λεπτά να φουσκώσει.
7
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 3 μέρη.
8
Με τα χέρια μας τα ανοίγουμε σε φύλλα.
9
Απλώνουμε φέτα στην μία πλευρά.
10
Τυλίγουμε σε ρολά και κλείνουμε καλά τις άκρες.
11
Τα τοποθετούμε στριφογυριστά σε φόρμα 26 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
12
Με την βοήθεια ενός ψαλιδιού κόβουμε μύτες και τις σηκώνουμε.
13
Αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
14
Αν δεν θέλουμε να πετάξουμε το ασπράδι το ενσωματώνουμε την φέτα.