Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Τα αγαπημένα μου πιτάκια
mitsa
Υλικά
1 κρεμμύδι
Ελαιόλαδο
500 γρ μοσχαρίσιο κιμά
Αλάτι-Πιπέρι
Ρίγανη-Θυμάρι (foodaholics.shop)
100 γρ σάλτσα ντομάτας (foodaholics.shop)
100 γρ κέτσαπ πιπεριάς (foodaholics.shop)
100 ml νερό
Μαϊντανό
Ψητές πιπεριές (foodaholics.shop)
300 γρ τυρί κρέμα
500 γρ φύλλα κρούστας
1 αυγό
20 γρ βούτυρο
Οδηγίες
1
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
2
Όταν πάρει χρώμα προσθέτουμε τον κιμά και τον καβουρδίσουμε καλά.
3
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι, σάλτσα ντομάτας, κέτσαπ πιπεριάς, το νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να χάσει το υγρά.
4
Ψιλοκόβουμε λίγο μαϊντανό και κόβουμε σε κυβάκια ψητές πιπεριές.
5
Τα αναμειγνύουμε με το τυρί κρέμα.
6
Παίρνουμε 3-4 λεπτά φύλλα κρούστας μαζί και στην μία πλευρά απλώνουμε κρύο κιμά.
7
Με την βοήθεια μίας βεργας διπλώνουμε όπως σας δείχνουμε στο βίντεο.
8
Γεμίουμε με το τυρί κρέμα και τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
9
Χτυπάμε το αυγό και ενσωματώνουμε το χλιαρό λιωμένο βούτυρο.
10
Αλείφουμε τα πιτάκια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.