Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Πασχαλινά αρωματίκα κουλουράκια χωρίς μίξερ
mitsa
Υλικά
Λίγη μαστίχα
1 κουταλάκι ζάχαρη
2 αυγά
250 γρ ζάχαρη
100 ml χυμό πορτοκαλιού
1/4 κουταλάκι σόδα
250 γρ βούτυρο
2 βανίλιες
1 κουταλάκι μαχλέπι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
800 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
10 γρ μπέικιν
Κρόκο αυγού
Ζάχαρη + Κανέλα
Οδηγίες
1
Θρυμματίζουμε την μαστίχα με 1 κουταλάκι ζάχαρη.
2
Δουλεύουμε την ζάχαρη με τα αυγά.
3
Ρίχνουμε την σόδα στον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε να αφρίσει.
4
Τα ρίχνουμε στα αυγά και δουλεύουμε.
5
Βάζουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
6
Αρωματίζουμε με τις βανίλιες, την μαστίχα, το μαχλέπι και το ξύσμα πορτοκαλιού.
7
Ενσωματώνουμε το μπέικιν και το αλεύρι.
8
Χωρίζουμε την ζύμη σε 50 κομμάτια και τα ανοίγουμε σε κορδόνια.
9
Δίνουμε σχήμα όπως σας δείχνουμε και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
10
Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού, πασπαλίζουμε με κανελοζάχαρη και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν (περίπου 25 λεπτά).