Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Τα πιο εύκολα και αφράτα πτι φουρ (Συνταγή του παππού μας)

mitsa
servings
25

Υλικά

  • 500 γρ αλεύρι

  • 250 γρ βούτυρο

  • 200 γρ άχνη ζάχαρη

  • 3 μεγάλα αυγά

  • 10 γρ μπέικιν πάουντερ

  • 2 βανίλιες

  • Μαρμελάδα της επιλογής σας

  • 100 γρ σοκολάτα

Οδηγίες

1
Αναμειγνύουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου με την ζάχαρη.
2
Όταν ενσωματωθεί πλήρως προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
3
Τέλος βάζουμε το μπέικιν, τις βανίλιες, το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
4
Την βάζουμε σε κορνέ και κάνουμε κουλουράκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
5
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.
6
Όταν κρυώσουν παίρνουμε δυάδες και στην μέση απλώνουμε σφιχτή μαρμελάδα.
7
Βουτάμε την μία πλευρά στην λιωμένη σοκολάτα και διακοσμούμε με τρούφα ή ινδοκάρυδο.