Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Τα πιο εύκολα και αφράτα πτι φουρ (Συνταγή του παππού μας)
mitsa
Υλικά
500 γρ αλεύρι
250 γρ βούτυρο
200 γρ άχνη ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά
10 γρ μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
Μαρμελάδα της επιλογής σας
100 γρ σοκολάτα
Οδηγίες
1
Αναμειγνύουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου με την ζάχαρη.
2
Όταν ενσωματωθεί πλήρως προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
3
Τέλος βάζουμε το μπέικιν, τις βανίλιες, το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
4
Την βάζουμε σε κορνέ και κάνουμε κουλουράκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
5
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.
6
Όταν κρυώσουν παίρνουμε δυάδες και στην μέση απλώνουμε σφιχτή μαρμελάδα.
7
Βουτάμε την μία πλευρά στην λιωμένη σοκολάτα και διακοσμούμε με τρούφα ή ινδοκάρυδο.