Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Το καλύτερο σνακ για όλη την ημέρα

mitsa

Υλικά

  • 250 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη

  • 2 κουταλιές ζάχαρη

  • 200 ml σπορέλαιο

  • 2 αυγά

  • Πιπερόκαμα (foodaholics.shop)

  • Κρεμμύδι σε σκόνη

  • Ρίγανη-Θυμάρι

  • Λίγο αλάτι

  • 80 γρ νισεστέ

  • 1 μπέικιν

  • 650 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • Κεφαλοτύρι

Οδηγίες

1
Δουλεύουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου με τη ζάχαρη.
2
Προσθέτουμε το λάδι, τα αυγά και ανακατεύουμε.
3
Αρωματίζουμε με το πιπερόκαμα, το κρεμμύδι, ρίγανη, θυμάρι και αλάτι.
4
Ενσωματώνουμε το νισεστέ, το μπέικιν και το αλεύρι.
5
Η ζύμη είναι έτοιμη όταν ξεκολλάει από τα χέρια.
6
Την πλάθουμε σε μπισκότα και το τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
7
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
8
Προαιρετικά βάζουμε τριμμένο κεφαλοτύρι και αφήνουμε για 5-10 λεπτά στο φούρνο να μαλακώσει.