Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Τούρτα

mitsa

Υλικά

  • 2 αυγά

  • 100 γρ ζάχαρη

  • 85 γρ φαρίνα

  • Σουδάκια

  • 1 κονσέρβα βύσσινα

  • 400+300 ml κρέμα γάλακτος

  • 150 γρ άχνη

  • 200 γρ τυρί κρέμα

  • 2+2+2 βανίλιες

Οδηγίες

1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 2 βανίλιες και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
3
Την απλώνουμε σε φόρμα 26 cm με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.
4
Κόβουμε τα σου στην μέση (την συνταγή θα την βρείτε εδώ: https://foodaholics.gr/recipe/ekler-vanilias/ )
5
Χτυπάμε τα 400 ml κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη να γίνουν σαντιγί.
6
Όταν είναι έτοιμη ενσωματώνουμε το τυρί κρέμα και 2 βανίλιες.
7
Κάνουμε μία στρώση από κρέμα στο κρύο παντεσπάνι.
8
Γεμίζουμε τα σου με κρέμα και στραγγισμένα βύσσινα.
9
Τα τοποθετούμε πάνω από το παντεσπάνι και στα κενά βάζουμε βύσσινα.
10
Καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα και αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο.
11
Χτυπάμε τα 300 ml κρέμα γάλακτος μαζί με 2 βανίλιες να γίνουν σαντιγί και καλύπτουμε περιμετρικά την τούρτα.