Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Αφράτα ζαμπονοκασεροπιτάκια με σπιτική ζύμη
mitsa
Υλικά
400 γρ αλεύρι
15 γρ νωπή μαγιά
150 ml γάλα
25 ml σπορέλαιο
1 αυγό
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
100 γρ μαργαρίνη
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την μαγιά και τη ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
2
Σε ένα σκεύος βάζουμε το αλεύρι, δημιουργούμε μία τρύπα και ρίχνουμε περιμετρικά το αλάτι.
3
Προσθέτουμε τη μαγιά, το αυγό, το σπορέλαιο και τα κάνουμε ζύμη.
4
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα και πλάθουμε πολύ καλά.
5
Λαδώνουμε την επιφάνεια που θα δουλέψουμε και κόβουμε την ζύμη σε 6 μπαλάκια.
6
Τα ανοίγουμε με τα χέρια μας σε φύλλα και τα αλείφουμε με το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
7
Τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
8
Όταν είναι έτοιμα τα περνάμε με λίγο σπορέλαιο και τα ανοίγουμε σε φύλλο.
9
Χωρίζουμε το φύλλο σε 8 κομμάτια και χαράζουμε το κάθε κομμάτι 3 φορές.
10
Στην βάση του κομματιού απλώνουμε λίγη σάλτσα ντομάτας, κασέρι και αλλαντικά.
11
Τυλίγουμε το κομμάτι και του δίνουμε σχήμα.
12
Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητκό χαρτί και αλείφουμε με κρόκο αυγού.
13
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.