Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΠαγωτά

Τρίγωνα πανοράματος παγωτό χωρίς παγωτομηχανή

1 Mins read

Τρίγωνα πανοράματος παγωτό χωρίς παγωτομηχανή

mitsa

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας

  • 300 ml νερό

  • 300 γρ ζάχαρη

  • 500 ml φυτική κρέμα γάλακτος

  • 1 μεγάλο εβαπορέ γάλα (400 γρ)

  • 200 γρ ζαχαρούχο γάλα

  • 2 βανίλιες

Οδηγίες

1
Πέρνουμε τα φύλλα ανα 2 και τα λαδώνουμε καλά.
2
Τα κόβουμε σε λωρίδες (εμείς τα κόψαμε σε 3, αλλά μπορούμε να προσαρμόσουμε τον αριθμό βάση του μεγέθους που θέλουμε να έχουν τα τρίγωνα).
3
Τα διπλώνουμε σε τρίγωνα όπως σας δείχνουμε στο βίντεο.
4
Αν περισσέψει λίγο φύλλο το κόβουμε και κόβουμε την μία πλευρά.
5
Την ανοίγουμε και τοποθετουμε τσαλακωμένη λαδόκολα (προσέχουμε να ανοίξει όλο το τρίγωνο).
6
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα λαδώνουμε.
7
Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδίσουν.
8
Βράζουμε για 5 λεπτά την ζάχαρη και το νερό.
9
Όταν τα τρίγωνα κρυώσουν τα σιροπιάζουμε σε κρύο σιρόπι και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.
10
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί.
11
Ενσωματώνουμε το κρύο εβαπορέ, το κρύο ζαχαρούχο και τις βανίλιες.
12
Αφήνουμε το παγωτό για λίγη ώρα στην κατάψυξη να πήξει ελαφρώς.
13
Το βάζουμε σε κορνέ και γεμίζουμε τα τρίγωνα.
14
Αφήνουμε για τουλάχισοτν 6 ώρες στην κατάψυξη πριν σερβίρουμε.