Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Τυρόπιτα φόρμας #5

mitsa

Υλικά

  • 700 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • 250 ml φρέσκο γάλα ΔΩΔΩΝΗ

  • 2 αυγά

  • 1 ξηρή μαγιά

  • 125 ml λάδι

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • Λίγο αλάτι

  • Βούτυρο ΔΩΔΩΝΗ αγελάδος

  • Φέτα ΔΩΔΩΝΗ

  • 1 κρόκο αυγού

  • Σουσάμι

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό φρέσκο γάλα ΔΩΔΩΝΗ.
2
Προσθέτουμε τα αυγά, το λάδι και ανακατεύουμε.
3
Ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι για όλες τις χρήσεις, λίγο αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
4
Ενσωματώνουμε λίγο λίγο το υπόλοιπο αλεύρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι που να γίνει ζύμη.
5
Την σκεπάζουμε σε λαδωμένο σκεύος και την αφήνουμε για 45 λεπτά να ξεκουραστεί.
6
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη την πλάθουμε ελαφρώς και χωρίζουμε σε 8 μπαλάκια.
7
Τα ανοίγουμε σε φύλλα, βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο και ενδιάμεσα τα αλείφουμε με βούτυρο ΔΩΔΩΝΗ αγελάδος που είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
8
Σε αλευρωμένη επιφάνεια τα ανοίγουμε σε ένα μεγάλο φύλλο.
9
Κόβουμε κυκλικά να γίνει ομοιόμορφο.
10
Την ζύμη που περισσεύει την χωρίζουμε σε 3 λωρίδες.
11
Κόβουμε το φύλλο σε 8 ακτίνες.
12
Απλώνουμε σπασμένη φέτα ΔΩΔΩΝΗ σε κάθε ακτίνα και τυλίγουμε.
13
Τα κόβουμε στην μέση και τα τοποθετούμε σε φόρμα 26 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
14
φροντίζουμε οι μύτες να είναι προς τα μέσα.
15
Πατάμε ελαφρώς τις λωρίδες, απλώνουμε φέτα ΔΩΔΩΝΗ και τυλίγουμε.
16
Τοποθετούμε τα ρολά στο κέντρο της πίτας.
17
Αλείφουμε με κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
18
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.