Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Αλμυρή γαλατόπιτα με σπιτικό φύλλο
mitsa
Υλικά
1100 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
700 ml νερό
Αλάτι
3 κουταλιές ξύδι
250 γρ βούτυρο
500 ml γάλα
5 αυγά
Αλάτι
Οδηγίες
1
Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι σε ένα μπολ και κάνουμε μία λακούβα.
2
Ρίχνουμε το νερό, αρκετό αλάτι, το ξύδι και ανακατεύουμε.
3
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι να γίνουν ζύμη.
4
Το χωρίζουμε σε δυό μέρη και τα ανοίγουμε σε φύλλα σε αλευρωμένη επιφάνεια.
5
Απλώνουμε λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη και τα τυλίγουμε όπως σας δείχνουμε.
6
Τα βάζουμε σε αλυρωμένα πιάτα και τα αφήνουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο.
7
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για την γέμιση.
8
Σε αλευρωμένη επιφάνεια τα ανοίγουμε τα ζυμάρια σε φύλλα.
9
Τοποθετούμε το ένα φύλλα σε λαδωμένο ταψί 36 εκατοστών και το λαδώνουμε.
10
Από πάνω βάζουμε το δεύτερο φύλλο και γυρίζουμε πολύ καλά τις άκρες να κλείσουν.
11
Αφήνουμε ένα μικρό σημείο χωρίς να κλείσουμε και από κάτω βάζουμε ένα πιάτο να δημιουργιθεί κλήση.
12
Από την οπή γεμίζουμε με το μείγμα από το γάλα.
13
Κλείνουμε πολύ καλά, αφαιρούμε το πιάτο και λαδώνουμε ελαφρώς.
14
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.