Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Τυροπιτάκια με διαφορετικό σχήμα
mitsa
Υλικά
500 γρ αλεύρι
Περίπου 200 ml νερό
50 ml σπορέλαιο
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλιά ξηρή μαγιά
Φέτα
Οδηγίες
1
Αναμειγνύουμε την μαγιά με την ζάχαρη, περίπου 150 ml νερό, 2 κουταλιές αλεύρι και αφήνουμε για 5 λεπτά.
2
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το υπόλοιπο αλεύρι, αλάτι και ανακατεύουμε.
3
Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό μέχρι που να γίνει ελαστική ζύμη.
4
Την πλάθουμε πολλή καλά σε αλευρωμένη επιφάνεια, την σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά.
5
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς σε αλευρωμένη επιφάνεια και την χωρίζουμε σε 12 μέρη.
6
Τα κάνουμε μπαλάκια και τα ανοίγουμε σε φύλλα.
7
Τοποθετούμε Φέτα στην μία άκρη και διπλώνουμε περίπου μέχρι την μέση.
8
Κόβουμε σε λωρίδες την ζύμη που προεξέχει, τις γυρίζουμε δύο φορές και τις τυλίγουμε.
9
Δίνουμε στα πιτάκια μας κυκλικό σχήμα και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
10
Αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.