Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Βελούδινο γλυκό ψυγείου για τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου
mitsa
Υλικά
10 γρ ζελατίνης
1 ζαχαρούχο γάλα
400 ml γάλα
3 κρόκους
3 βανίλιες
400 ml κρέμα γάλακτος
42 πτι μπερ
Γάλα
Γκανάζ
150 γρ κουβερτούρα
200 ml κρέμα γάλακτος
Οδηγίες
1
Στην ζελατίνη βάζουμε λίγο κρύο νερό και την αφήνουμε για 5 λεπτά να φουσκώσει.
2
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε να βράσουν τα ζαχαρούχο γάλα μαζί με 400 ml γάλα και τους κρόκους.
3
Όταν είναι έτοιμα τα διαλύουμε την ζελατίνη στο καυτό μείγμα και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
4
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες να σταθεροποιηθεί.
5
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος (400 ml) σε σαντιγί και ενσωματώνουμε την κρέμα με το ζαχαρούχο.
6
Βουτάμε τα μπισκότα σε κρύο γάλα και τα στρώνουμε σε φόρμα 28×18 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
7
Απλώνουμε το 1/3 της κρέμας και σκεπάζουμε με μπισκότα που έχουμε βουτήξει στο γάλα.
8
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με τη τελευταία στρώση να είναι από κρέμα.
9
Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος (200 ml) σε μπεν μαρί.
10
Απλώνουμε την γκανάζ πάνω από το γλυκό και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.