Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΚέικ

Χιονάτη με κακάο και ινδοκάρυδο (Λάμινγκτονς)

1 Mins read

Χιονάτη με κακάο και ινδοκάρυδο (Λάμινγκτονς)

mitsa
servings
12

Υλικά

  • 350 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • 4 αυγά

  • 4 κουταλιές σπορέλαιο

  • 250 γρ ζάχαρη

  • 8 κουταλιές ζεστό νερό

  • 2 βανίλιες

  • Μαρμελάδα της αρεσκείας μας

  • Επικάλυψη κακάο

  • 250 ml γάλα

  • 2 κουταλιές ζάχαρη

  • 1 κουταλιά κακάο

  • Ινδοκάρυδο

Οδηγίες

1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι που να ασπρίσουν.
2
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το νερό, λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε.
3
Τέλος προσθέτουμε τις βανίλιες και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ζύμη.
4
Απλώνουμε το μείγμα σε φόρμα 28×20 εκατοστά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
5
Όταν κρυώσει κόβουμε το κέικ στην μέση κατά μήκος και κατά πλάτος.
6
Αφαιρούμε τα καπάκια και απλώνουμε μαρμελάδα.
7
Τοποθετούμε τα καπάκια στην αρχική τους θέση και κόβουμε σε κομμάτια.
8
Αναμειγνύουμε το γάλα με την ζάχαρη και το κακάο.
9
Βουτάμε περιμετρικά τα κεκάκια στο κακάο και τα περνάμε από το ινδοκάρυδο.