Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Μπισκοτογλυκό ψυγείου σε 10 λεπτά
mitsa
Υλικά
45 πτι μπερ
600 γρ μαρμελάδα
300 ml γάλα
50 ml κονιάκ
150 γρ καρύδια
100 γρ φρυγανιά
50 γρ άχνη ζάχαρη
200 ml κρέμα γάλακτος
150 γρ σοκολάτα
2 βανίλιες
Οδηγίες
1
Θρυμματίζουμε τα καρύδια.
2
Τα αναμειγνύουμε μαζί με την τριμμένη φρυγανιά, την άχνη και τις βανίλιες.
3
Στο γάλα βάζουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε.
4
Σε φόρμα 30x20 κάνουμε μία στρώση από μπισκότα που έχουμε βουτήξει στο γάλα.
5
Απλώνουμε την μισή μαρμελάδα.
6
Πασπαλίζουμε το μισό μείγμα με τα καρύδια.
7
Κάνουμε ακόμα μία στρώση από μπισκότα και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία.
8
Στην σοκολάτα βάζουμε την καυτή κρέμα γάλακτος και αφήνουμε για 5 λεπτά.
9
Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί.
10
Την απλώνουμε πάνω από το γλυκό και αφήνουμε για τουλάχιστον 3 ώρες στο ψυγείο.