Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Αφράτα και τραγανά τηγανόψωμα με φέτα
mitsa
Υλικά
1 ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
400 ml νερό
50 ml λάδι
550-600 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
1 κουταλάκι αλάτι
200 γρ φέτα
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό νερό.
2
Βάζουμε το λάδι και ανακατεύουμε.
3
Προσθέτουμε περίπου το μισό αλεύρι, το αλάτι και δουλεύουμε.
4
Ενσωματώνουμε λίγο λίγο το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
5
Λαδώνουμε την ζύμη και την αφήνουμε για 45 λεπτά να ξεκουραστεί.
6
Όταν είναι έτοιμη την χωρίζουμε σε 2 μέρη, σε αλευρωμένη επιφάνεια και τα ανοίγουμε σε φύλλα.
7
Απλώνουμε την φέτα που την περνάμε από τον χοντρό τρίφτη και τυλίγουμε σε ρολό.
8
Κόβουμε σε φέτες με πάχος περίπου ένα δάχτυλο.
9
Τις πατάμε ελαφρώς και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι σε μέτρια φωτιά.
10
Όταν πάρουν χρώμα τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.