Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Αφράτα μπουγατσάκια σε σχήμα κοχυλιών
mitsa
Υλικά
2 φύλλα σφολιάτας
50 γρ βούτυρο
500 ml γάλα
2 αυγά
125 γρ ζάχαρη
50 γρ σιμιγδάλι ψιλό
20 γρ βούτυρο
2 βανίλιες
2 κρόκους αυγών
Οδηγίες
1
Βάζουμε το γάλα να βράσει μαζί με την ζάχαρη σε μέτρια φωτιά.
2
Όταν είναι χλιαρό ενσωματώνουμε τα αυγά.
3
Όταν ζεσταθεί βάζουμε το σιμιγδάλι, τις βανίλιες και ανακατεύουμε μέχρι που να πήξει.
4
Τέλος κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
5
Χωρίζουμε την σφολιάτα σε 4 λωρίδες.
6
Απλώνουμε λιωμένο βούτυρο πάνω σε μία λωρίδα και την σκεπάζουμε με ακόμα μία.
7
Βουτυρώνουμε καλά και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία.
8
Τυλίγουμε τις λωρίδες σε σφιχτό ρολό, σκεπάζουμε με την μεμβράνη της συσκευασίας και αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
9
Κόβουμε σε ρολάκια με πάχος περίπου ένα δάχτυλο και τα ανοίγουμε με τα χέρια μας.
10
Όταν δημιουργηθεί κοιλότητα γεμίζουμε με λίγη κρέμα και κλείνουμε σε σχήμα από κοχύλι.
11
Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
12
Προαιρετικά τα σερβίρουμε με άχνη και κανέλα.