Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Αφράτα τυροπικάκια
mitsa
Υλικά
1 ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
200 ml γάλα
200 ml νερό
100 ml λάδι
1 ασπράδι αυγού
600-650 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
10 γρ μπέικιν
Λίγο αλάτι
Βασιλοπιπεριά (foodaholics.shop)
Φέτα
Κρόκο αυγού
Οδηγίες
1
Διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο χλιαρό νερό και στο χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε το λάδι, το ασπράδι και ανακατεύουμε.
3
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
4
Την τοποθετούμε σε λαδωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 45 λεπτά να φουσκώσει.
5
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και τη χωρίζουμε σε 6 μέρη.
6
Τα ανοίγουμε σε φύλλα, απλώνουμε σάλτσα βασιλοπιπεριάς και σπασμένη φέτα.
7
Διπλώνουμε και πατάμε τις άκρες να κλείσουν.
8
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε με κρόκο αυγού.
9
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.