Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΑλμυράΖύμες

Αφράτα τυροπικάκια για όλες τις ώρες

1 Mins read

Αφράτα τυροπικάκια

mitsa

Υλικά

  • 1 ξηρή μαγιά

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • 200 ml γάλα

  • 200 ml νερό

  • 100 ml λάδι

  • 1 ασπράδι αυγού

  • 600-650 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • 10 γρ μπέικιν

  • Λίγο αλάτι

  • Βασιλοπιπεριά (foodaholics.shop)

  • Φέτα

  • Κρόκο αυγού

Οδηγίες

1
Διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο χλιαρό νερό και στο χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε το λάδι, το ασπράδι και ανακατεύουμε.
3
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
4
Την τοποθετούμε σε λαδωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 45 λεπτά να φουσκώσει.
5
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και τη χωρίζουμε σε 6 μέρη.
6
Τα ανοίγουμε σε φύλλα, απλώνουμε σάλτσα βασιλοπιπεριάς και σπασμένη φέτα.
7
Διπλώνουμε και πατάμε τις άκρες να κλείσουν.
8
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε με κρόκο αυγού.
9
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.