Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Αλμυρή μπουγάτσα με κρέμα και τυρί
mitsa
Υλικά
8 φύλλα κρούστας
1 λίτρο γάλα
250 γρ χονδρό σιμιγδάλι
50 γρ βούτυρο
800 γρ λευκό τυρί
2 αυγά
Πιπέρι
100 ml νερό
50 ml σπορέλαιο
1 κουταλάκι μπέικιν
Οδηγίες
1
Βάζουμε το γάλα να βράσει.
2
Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνει κρέμα.
3
Όταν πήξη κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε το βούτυρο.
4
Όταν φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου ενσωματώνουμε το σπασμένο τυρί, πιπέρι και τα αυγά.
5
Αναμειγνύουμε το νερό με το σπορέλαιο και το μπέϊκιν και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
6
Λαδώνουμε πολλή καλά ταψί 38×32 εκατοστών και στην μία πλευρά τοποθετούμε δύο φύλλα.
7
Στην απέναντι πλευρά βάζουμε ακόμα δύο φύλλα και αλείφουμε καλά όλη την επιφάνεια με το μείγμα.
8
Σκεπάζουμε με δύο φύλλα και λαδώνουμε με το μείγμα.
9
Προσθέτουμε την χλιαρή κρέμα και την απλώνουμε με προσοχή να πάει παντού.
10
Διπλώνουμε τα φύλλα προς τα μέσα και τα περνάμε με το μείγμα.
11
Σκεπάζουμε με ακόμα δύο φύλλα και τα διπλώνουμε ώστε να μην προεξέχουν.
12
Τα αλείφουμε με το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι που να ροδίσει.