Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΑλμυράΠίτες

Αλμυρή μπουγάτσα με κρέμα και τυρί

1 Mins read

Αλμυρή μπουγάτσα με κρέμα και τυρί

mitsa

Υλικά

  • 8 φύλλα κρούστας

  • 1 λίτρο γάλα

  • 250 γρ χονδρό σιμιγδάλι

  • 50 γρ βούτυρο

  • 800 γρ λευκό τυρί

  • 2 αυγά

  • Πιπέρι

  • 100 ml νερό

  • 50 ml σπορέλαιο

  • 1 κουταλάκι μπέικιν

Οδηγίες

1
Βάζουμε το γάλα να βράσει.
2
Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνει κρέμα.
3
Όταν πήξη κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε το βούτυρο.
4
Όταν φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου ενσωματώνουμε το σπασμένο τυρί, πιπέρι και τα αυγά.
5
Αναμειγνύουμε το νερό με το σπορέλαιο και το μπέϊκιν και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
6
Λαδώνουμε πολλή καλά ταψί 38×32 εκατοστών και στην μία πλευρά τοποθετούμε δύο φύλλα.
7
Στην απέναντι πλευρά βάζουμε ακόμα δύο φύλλα και αλείφουμε καλά όλη την επιφάνεια με το μείγμα.
8
Σκεπάζουμε με δύο φύλλα και λαδώνουμε με το μείγμα.
9
Προσθέτουμε την χλιαρή κρέμα και την απλώνουμε με προσοχή να πάει παντού.
10
Διπλώνουμε τα φύλλα προς τα μέσα και τα περνάμε με το μείγμα.
11
Σκεπάζουμε με ακόμα δύο φύλλα και τα διπλώνουμε ώστε να μην προεξέχουν.
12
Τα αλείφουμε με το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι που να ροδίσει.