Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Ανάλαφρο και δροσερό κωκ ταψιού
mitsa
Υλικά
Βάση
5 αυγά
Λίγο αλάτι
2 κουταλιές ζάχαρη
100 γρ ζάχαρη
70 γρ αλέυρι γ.ο.χ.
10 γρ μπέικιν
2 βανίλιες
1 κουταλιά νερό
Κρέμα
1 λίτρο γάλα
120 γρ νισεστέ
150 γρ ζάχαρη
50 γρ βούτυρο
2 βανίλιες
200 ml κρέμα γάλακτος
Γκανάζ
250 γρ κουβερτούρα
200 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ λευκή σοκολάτα
Οδηγίες
2
Χτυπάμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι να γίνουν μαρέγκα.
3
Όταν είναι έτοιμη ενσωματώνουμε 2 κουταλιές ζάχαρη.
4
Χτυπάμε τους κρόκους με ζάχαρη να ασπρίσουν.
5
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικν και ανακατεύουμε.
6
Βάζουμε τις βανίλιες, το νερό και δουλεύουμε.
7
Ενσωματώνουμε την μαρέγκα με απαλές κινήσεις.
8
Απλώνουμε το μείγμα σε ταψί 40 × 28 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
9
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
10
Διαλύουμε το νισεστέ στο κρύο γάλα.
11
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη και το γάλα.
12
Τα ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
13
Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με το βούτυρο και τις βανίλιες.
14
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για τουλάχιστον 4 ώρες στο ψυγείο.
15
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί.
16
Ενσωματώνουμε την κρύα κρέμα να αφρατέψει.
17
Την απλώνουμε πάνω από το παντεσπάνι.
18
Ρίχνουμε την καυτή κρέμα γάλακτος πάνω από την κουβερτούρα και ανακατεύουμε να λιώσει.
19
Απλώνουμε την χλιαρή γκανάζ πάνω από την κρέμα.
20
Λιώνουμε την λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί.
21
Κάνουμε γραμμές με την σοκολάτα και με ένα ξυλάκι δίνουμε σχήμα όπως σας δείχνουμε στο βίντεο. Βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.