Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
mitsa
Υλικά
125 γρ βούτυρο
100 ml σπορέλαιο
150 γρ καστανή ζάχαρη
1 αυγό
Λίγο αλάτι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
2 βανίλιες
40 γρ νισεστέ
10 γρ μπέικιν
450 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
Αμύγδαλο φιλέ
Οδηγίες
1
Δουλεύουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου με το λάδι να γίνει σαν κρέμα.
2
Ενσωματώνουμε την ζάχαρη, το αυγό και το αλάτι.
3
Αρωματίζουμε με τις βανίλιες και το ξύσμα λεμονιού.
4
Ρίχνουμε το νισεστέ, το μπείκιν, λίγο λίγο το αλεύρι και δουλεύουμε.
5
Όταν η ζύμη ξεκολλάει από τα χέρια είναι έτοιμη.
6
Την πλάθουμε σε μπισκότα και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
7
Από πάνω βάζουμε αμύγδαλο φιλέ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.