Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

mitsa
total time
Αρωματικά μπισκότα για τον καφέ

Υλικά

  • 125 γρ βούτυρο

  • 100 ml σπορέλαιο

  • 150 γρ καστανή ζάχαρη

  • 1 αυγό

  • Λίγο αλάτι

  • Ξύσμα από 1 λεμόνι

  • 2 βανίλιες

  • 40 γρ νισεστέ

  • 10 γρ μπέικιν

  • 450 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • Αμύγδαλο φιλέ

Οδηγίες

1
Δουλεύουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου με το λάδι να γίνει σαν κρέμα.
2
Ενσωματώνουμε την ζάχαρη, το αυγό και το αλάτι.
3
Αρωματίζουμε με τις βανίλιες και το ξύσμα λεμονιού.
4
Ρίχνουμε το νισεστέ, το μπείκιν, λίγο λίγο το αλεύρι και δουλεύουμε.
5
Όταν η ζύμη ξεκολλάει από τα χέρια είναι έτοιμη.
6
Την πλάθουμε σε μπισκότα και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
7
Από πάνω βάζουμε αμύγδαλο φιλέ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.