Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Μπισκότα με γεύση και σχήμα κόκκων καφέ
mitsa
Υλικά
3½ ποτήρια αλεύρι
2 κουταλιές στιγμιαίο καφέ
1 κουταλιά νερό
125 γρ βούτυρο
1 αυγό
1 ποτήρι άχνη
½ ποτήρι νισεστέ
2 κουταλιές κακάο
1 κουταλάκι μπέικιν
1 βανίλια
Οδηγίες
1
Αναμειγνύουμε τον καφέ με το νερό. Δουλεύουμε καλά το βούτυρο, που είναι σε θερμοκρασία δωματίου, με την άχνη.
2
Όταν γίνουν ένα σώμα προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε να δουλεύουμε. Όταν το μείγμα είναι έτοιμο βάζουμε το κακάο και το ενσωματώνουμε. Ρίχνουμε το κακάο και ανακατεύουμε.
3
Προσθέτουμε το νισεστέ, το μπέικιν, την βανίλια και ανακατεύουμε. Τέλος ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και το ενσωματώνουμε.
4
Παίρνουμε μικρές ποσότητες από την ζύμη και τις πλάθουμε σε σχήμα κόκκου καφέ.
5
Με την βοήθεια μίας οδοντογλυφίδας κάνουμε την χαρακτηριστική σχισμή στην μέση. Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 για 10-15 λεπτά.