Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Χριστουγεννιάτικο αλμυρό δέντρο

mitsa

Υλικά

  • 450 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά

  • 250 ml γάλα

  • 50 ml σπορέλαιο

  • 200 γρ Φέτα

  • 2 κρόκους αυγών

  • 1 κουταλάκι ζάχαρη

Οδηγίες

1
Αναμειγνύουμε την μαγιά με την ζάχαρη, λίγο χλιαρό γάλα και μία κουταλιά αλεύρι.
2
Αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά, προσθέτουμε το σπορέλαιο και το υπόλοιπο γάλα.
3
Τέλος ενσωματώνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
4
Την πλάθουμε πολλή καλά και αλείφουμε το σκεύος με λίγο σπορέλαιο.
5
Τοποθετούμε την ζύμη, την σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
6
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την ανοίγουμε φύλλο σε λαδωμένη επιφάνεια.
7
Αναμειγνύουμε το τυρί με τους κρόκους και τα απλώνουμε στο φύλλο.
8
Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε σάλτσα ντομάτας (χωρίς πολλά υγρά) ή πατέ κόκκινης πιπεριάς.
9
Τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε ρολάκια με πάχος όσο 2 δάχτυλα.
10
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί δίνοντας τριγωνικό σχήμα.
11
Αλείφουμε με αυγό και προαιρετικά στολίζουμε με σουσάμι.
12
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.