Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Χριστουγεννιάτικο γλυκό με πουράκια και σοκολάτα
mitsa
Υλικά
4 αυγά
165 γρ φαρίνα
200 γρ ζάχαρη
2 βανίλιες
500 ml κρέμα γάλακτος
400 γρ σοκολάτα
Πουράκια
Οδηγίες
1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Προσθέτουμε το αλεύρι, τις βανίλιες και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
3
Την απλώνουμε σε 2 φόρμες 26 cm με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.
4
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ενσωματώνουμε την χλιαρή λιωμένη σοκολάτα.
5
Βάζουμε το ένα κρύο παντεσπάνι ως βάση και προαιρετικά το σιροπιάζουμε.
6
Απλώνουμε λίγη παραπάνω από την μισή κρέμα.
7
Τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
8
Περιμετρικά βάζουμε πουράκια και στο επάνω μέρος σοκολατάκια ή καραμέλες ή marshmallows.
9
Αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο.