Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Διαφορετικά κασεροπιτάκια (στην κρεπιέρα ή στο τηγάνι)
mitsa
Υλικά
380 γρ αλεύρι
120 γρ φαρίνα
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές ξίδι
Νερό
Τριμμένο κίτρινο τυρί
Οδηγίες
1
Αναμειγνύουμε το αλεύρι με την φαρίνα, το αλάτι, το ελαιόλαδο και το ξίδι.
2
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά νερό μέχρι που να γίνει ζύμη.
3
Λαδώνουμε ελαφρώς το σκεύος, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
4
Την χωρίζουμε σε 12 μπαλάκια και τα ανοίγουμε φύλλα σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια.
5
Ενώνουμε τις δύο άκρες στο κέντρο και τοποθετούμε τριμμένο κίτρινο τυρί.
6
Διπλώνουμε σε φακελάκι και τα βάζουμε σε κρεπιέρα ή αντικολλητικό τηγάνι που έχουμε αλείψει λίγο σπορέλαιο.
7
Όταν πάρουν χρώμα από την μία πλευρά τα γυρίζουμε από την άλλη.
8
Είναι έτοιμα όταν έχουν πάρει χρώμα και έχουν φουσκώσει.