Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΕορταστικά

Δίπλες Καλαματιανές- Παραδοσιακή Χριστουγεννιάτικη συνταγή

1 Mins read

Δίπλες Καλαματιανές- Παραδοσιακή Χριστουγεννιάτικη συνταγή

mitsa

Υλικά

  • 5 αυγά

  • 500 γρ αλεύρι

  • Χυμό από ½ λεμόνι

  • 30 ml ούζο

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • ½ κουταλάκι μπέικιν

  • Λίγο αλάτι

  • Σιρόπι

  • 500 ml νερό

  • 500 γρ ζάχαρη

  • 5 κουταλιές μέλι

Οδηγίες

1
Αναμειγνύουμε τα αυγά και προσθέτουμε την ζάχαρη.
2
Βάζουμε το ούζο, τον χυμό λεμονιού, λίγο αλάτι, το μπέικιν και ενσωματώνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι που να γίνουν ζύμη.
3
Αλευρώνουμε μεμβράνη και την τυλίγουμε ελαφρώς.
4
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 1 ώρα εκτός ψυγείου.
5
Βάζουμε την ζάχαρη και το νερό να βράσουν για 5 λεπτά από την στιγμή που θα αρχίσουν να κοχλάζουν.
6
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με το μέλι.
7
Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε την ζύμη σε λεπτό ορθογώνιο φύλλο.
8
Κόβουμε μεγάλα ορθογώνια κομμάτια.
9
Παίρνουμε ένα κομμάτι και το βάζουμε σε καυτό λάδι.
10
Σχεδόν αμέσως γυρίζουμε πλευρά και τυλίγουμε σε ρολό.
11
Όταν ροδίσει ομοιόμορφα το βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
12
Βουτάμε τις κρύες δίπλες σε κρύο σιρόπι.
13
Σερβίρουμε με σιρόπι και καρύδια.