Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Δροσερό γλυκό για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού
mitsa
Υλικά
1 λίτρο γάλα
120 γρ νισεστέ
2 αυγά
150 γρ ζάχαρη
50 γρ βούτυρο
2 βανίλιες
2 φακελάκια ζελέ
400 ml κρέμα γάλακτος
1 πακέτο πτι μπερ
Γάλα
Οδηγίες
1
Στο κρύο γάλα διαλύουμε το νισετέ και τα αυγά.
2
Τα σουρώνουμε σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε την ζάχαρη.
3
Τα ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
4
Ενσωματώνουμε το βούτυρο και τις βανίλιες.
5
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.
6
Ετοιμάζουμε το ζελέ (όποια γεύσει μας αρέσει) βάση των οδηγιών.
7
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και ενσωματώνουμε την κρύα κρέμα.
8
Απλώνουμε μπισκότα που έχουμε βουτίξει στο γάλα σε φόρμα 35 x 23 εκατοστών.
9
Τοποθετούμε την μισή κρέμα από πάνω.
10
Κάνουμε ακόμα μία στρώση από μπισκότα που έχουμε βουτίξει στο γάλα.
11
Καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα και ρίχνουμε σε προσοχή το κρύο ζελέ.
12
Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες πριν σερβίρουμε.