Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Δροσερό και αφράτο γλυκό με κεράσια
mitsa
Υλικά
Κέικ
500 γρ αλεύρι
6 αυγά
330 γρ ζάχαρη
400 γρ γιαούρτι
20 γρ μπέικιν
100 ml σπορέλαιο
700 γρ κεράσια
2 βανίλιες
Κρέμα
1 λίτρο γάλα
100 γρ αλεύρι
50 γρ ζάχαρη
10 γρ νισεστέ
2 βανίλιες
2 φακελάκια ζελέ κεράσι
Οδηγίες
1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το σπορέλαιο και ανακατεύουμε.
2
Βάζουμε το μπέικιν, τις βανίλιες, το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη. Βουτυρώνουμε την φόρμα (42x30 εκατοστά) και απλώνουμε το μείγμα.
3
Αφερούμε τα κουκούτσια από τα κεράσια και τα αναμειγνύουμε με 2 κουταλιές αλεύρι.
4
Τα τοποθετούμε στην ζύμη και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
5
Στο κρύο γάλα διαλύουμε την ζάχαρη, το αλεύρι και το νισεστέ.
6
Όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι που να βράσουν.
7
Όταν αρχίσουν να δημιουργούνται φουσκάλες κατεβάζουμε την κρέμα από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
8
Απλώνουμε την κρύα κρέμα πάνω από το κρύο κέικ.
9
Ετοιμάζουμε το ζελέ βάση των οδηγιών που αναγράφονται στην συσκευασία και όταν κρυώσει το ρίχνουμε απαλά πάνω από την κρέμα.
10
Σερβίρουμε όταν το ζελέ σταθεροποιηθεί.