Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Δροσερό και ανάλαφρο γλυκό ψυγείου

mitsa

Υλικά

  • 300 γρ ζάχαρη

  • 1 λίτρο γάλα

  • 120 γρ κάστερ πάουντερ βανίλια

  • 200 ml κρέμα γάλακτος

  • Σαβαγιάρ

  • Γάλα

  • Μπισκότα

  • Σοκολάτα

Οδηγίες

1
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη, το γάλα, το κάστερ πάουντερ και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
2
Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά, την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για τουλάχστον 4 ώρες στο ψυγείο να κρυώσει.
3
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί.
4
Ενσωματώνουμε την κρύα κρέμα βανίλιας και δουλεύουμε να αφρατέψει.
5
Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο γάλα και καλύπτουμε φόρμα 30x20 εκατοστά, με αντικολλητικό χαρτί.
6
Απλώνουμε την μισή κρέμα και τοποθετούμε μπισκότα της επιλογής μας (εμείς βάλαμε μπισκότα με ζελέ πορτοκαλιού και σοκολάτα).
7
Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και βάζουμε για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο.
8
Προαιρετικά σερβίρουμε με νιφάδες σοκολάτας.