Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Εύκολα κρουασάν σοκολάτα βανίλια με κρέμα
mitsa
Υλικά
Ζύμη
1 κιλό αλεύρι
400 ml γάλα
200 γρ ζάχαρη
25 γρ νωπή μαγιά
3 αυγά
250 ml σπορέλαιο
3 κουταλιές κακάο
2 κουταλιές γάλα
Κρέμα
500 ml γάλα
70 γρ ζάχαρη
1 αυγό
70 γρ νισεστέ
2 βανίλιες
Λίγο αλάτι
Οδηγίες
1
Βάζουμε λίγο παραπάνω από το μισό γάλα να βράσει σε δυνατή φωτιά.
2
Σε ένα μπολ βάζουμε την ζάχαρη, το κορν φλάουρ, αλάτι και ανακατεύουμε.
3
Στο κρύο γάλα χτυπάμε το αυγό και προσθέτουμε το μείγμα της ζάχαρης.
4
Ανακατεύουμε καλά και όταν το γάλα αρχίσει να βράζει το κατεβάζουμε από την φωτιά και ενώνουμε τα δύο μείγματα.
5
Ανακατεύουμε καλά για να μην μας ψηθεί το αυγό και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
6
Όταν δημιουργηθούν οι πρώτες φουσκάλες κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με βανίλια.
7
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη σε λίγο χλιαρό γάλα.
8
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη.
9
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το χλιαρό γάλα, την μαγιά, το αλεύρι και αναμειγνύουμε με τον γάντζο του μίξερ.
10
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη και το ένα το βάζουμε στον κάδο του μίξερ μαζί με το κακάο και το γάλα.
11
Όταν οι ζύμες είναι έτοιμες τις βάζουμε σε μπολ, σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστούν για 30 λεπτά.
12
Χωρίζουμε την κάθε ζύμη σε τρία ίσα μέρη και τα ανοίγουμε φύλλα σε αλευρωμένη επιφάνεια.
13
Ενώνουμε τα σκούρα με τα λευκά φύλλα και τους δίνουμε ορθογώνιο σχήμα.
14
Κόβουμε τριγωνάκια, χαράζουμε λίγο στην μέση από κάθε τρίγωνο και βάζουμε μία μικρή ποσότητα από την κρύα κρέμα.
15
Τυλίγουμε σφιχτά και δίνουμε σχήμα.
16
Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.
17
Αν θέλουμε να γυαλίζουν περισσότερο τα περνάμε με λίγο ζαχαρόνερο.