Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΚέικ

Εύκολη μηλόπιτα σε 10 λεπτά

1 Mins read

Εύκολη μηλόπιτα σε 10 λεπτά

mitsa

Υλικά

  • 350 γρ αλεύρι

  • 2 μήλα

  • 2 αυγά

  • 420 γρ ζάχαρη

  • 100 ml σπορέλαιο

  • 1 μπέικιν

  • 50 ml κονιάκ

  • 1 φλιτζάνι καρύδια

  • 2 κουταλάκια κανέλα

  • 2 βανίλιες

Οδηγίες

1
Κόβουμε τα μήλα σε μεγάλα κομμάτια.
2
Προσέχουμε τα μήλα μας να μην είναι ζουμερά γιατί θα καταστρέψουν την μηλόπιτα (θα είναι ρευστή).
3
Αν δεν είμαστε σίγουροι για τα μήλα τα σοτάρουμε να χάσουν τα υγρά τους.
4
Αναμειγνύουμε τα μήλα με την κανέλα και τις βανίλιες.
5
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
6
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το κονιάκ, το μπέϊκιν, το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνουν ζύμη.
7
Αναμειγνύουμε τα μήλα με την ζύμη και ενσωματώνουμε τα χοντροκομμένα καρύδια.
8
Απλώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα για τάρτα 28 cm, που έχουμε καλύψει τον πάτο με αντικολλητικό χαρτί.
9
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι που η πίτα να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.