Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Εύκολη μηλόπιτα σε 10 λεπτά
mitsa
Υλικά
350 γρ αλεύρι
2 μήλα
2 αυγά
420 γρ ζάχαρη
100 ml σπορέλαιο
1 μπέικιν
50 ml κονιάκ
1 φλιτζάνι καρύδια
2 κουταλάκια κανέλα
2 βανίλιες
Οδηγίες
1
Κόβουμε τα μήλα σε μεγάλα κομμάτια.
2
Προσέχουμε τα μήλα μας να μην είναι ζουμερά γιατί θα καταστρέψουν την μηλόπιτα (θα είναι ρευστή).
3
Αν δεν είμαστε σίγουροι για τα μήλα τα σοτάρουμε να χάσουν τα υγρά τους.
4
Αναμειγνύουμε τα μήλα με την κανέλα και τις βανίλιες.
5
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
6
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το κονιάκ, το μπέϊκιν, το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνουν ζύμη.
7
Αναμειγνύουμε τα μήλα με την ζύμη και ενσωματώνουμε τα χοντροκομμένα καρύδια.
8
Απλώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα για τάρτα 28 cm, που έχουμε καλύψει τον πάτο με αντικολλητικό χαρτί.
9
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι που η πίτα να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.