Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Νηστίσιμη και γρήγορη γλυκιά κολοκυθόπιτα
mitsa
Υλικά
800 γρ καθαρισμένη κολοκύθα
500 γρ φύλλο κρούστας
250 γρ ζάχαρη
1 φλιτζάνι σταφίδες
1 κουταλάκι κανέλα
2 βανίλιες
Προαιρετικά καρύδια και κονιάκ
Οδηγίες
1
Περνάμε από τον τρίφτη την κολοκύθα.
2
Προσθέτουμε την ζάχαρη, τις σταφίδες που μπορούμε να τις μουλιάσουμε σε κονιάκ, την κανέλα, τις βανίλιες και τα καρύδια.
3
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για λίγο να βγάλουν τα υγρά τους.
4
Παίρνουμε 2 φύλλα μαζί και τα αλείφουμε με σπορέλαιο.
5
Σουφρώνουμε-συμπιέζουμε 4-5 και τα βάζουμε από πάνω.
6
Αλείφουμε με σπορέλαιο και απλώνουμε αρκετή από την γέμιση που έχουμε στραγγίξει.
7
Διπλώνουμε τις άκρες και τυλίγουμε σε ρολό.
8
Με την συγκεκριμένη δοσολογία κάνουμε συνολικά 3 ρολά.
9
Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τα αλείφουμε με σπορέλαιο, ραντίζουμε λίγο νερό και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
10
Σερβίρουμε με άχνη και κανέλα.